Educació Transformadora

Lafede.cat va fer el llançament a principis d'any del vídeo “Eduquem per a la transformació social” per tal de reflexionar sobre el paper de l’educació i els seus professionals en la construcció de la Justícia Global.

Davant la injustícia, la desigualtat i la situació d’Ensenyament al nostre país, cal una educació enfocada a entendre la realitat complexa i que ajudi a donar-hi respostes. El vídeo vol ser una reflexió per part del món educatiu sobre la situació actual i els problemes educatius, i traçar línies de futur i esperança. Inclou la mirada de mestres, professorat, membres d’entitats, professionals del teatre i el clown i també de l'educació social de la mà d'Antonio Alcántara, col·legiat del CEESC.

El vídeo forma part de la campanya FentiPensant la Justícia Global i l'acompanya l’article “El repte educatiu d’imaginar Altrament: Mapeig d’imaginaris de Justícia Global” de Vanessa Andreotti.


Us compartim també l'article que va publicar “El diari de l'Educació” el 13 de març sobre el vídeo i la campanya: Apostar per l’educació transformadora és avançar cap a la justícia global.

I el Manifest pel Dret a una educació transformadora de Lafede.cat.